Huisregels

Welkom bij de Grytmanshoeve

Om voor u en de andere gasten een aangenaam verblijf te creëren zijn de onderstaande huisregels van toepassing.

Reservering
Bij de reservering dient altijd correct melding te worden gemaakt van het aantal personen dat bij de Grytmanshoeve zal overnachten.

In het geval van een overnachting met kinderen dient reeds bij de reserveringsaanvraag de leeftijd van het kind (de kinderen) te worden vermeld. Op deze manier kunnen wij zorg dragen voor de juiste inrichting van de kamer.

Maximale bezetting kamers
De Grytmanshoeve heeft de beschikking over 3 tweepersoonskamers.

De kamers zijn geschikt voor een maximale bezetting van 2 personen. Het is derhalve niet toegestaan om met meer dan twee personen in de kamer te overnachten en/of te verblijven. In overleg kan een kind bij u op de kamer slapen met een kinderbed.

Bij het overtreden van de op het reserveringsformulier aangegeven en/of maximale bezetting brengen wij per overtreding 100% van het op dat moment geldende overnachtingstarief in rekening, boven op de reeds verschuldigde verblijfskosten. Is onze accommodatie op dat moment volgeboekt, kunnen wij geen plek bieden aan de extra persoon.

Bezoekers
Indien u gasten wenst te ontvangen, dient u de gastheer hiervan vooraf in kennis te stellen.

Inchecken
Inchecken gebeurt in principe vanaf 15:00 uur. In overleg met de gastheer kan een andere tijd worden afgesproken. Inchecken gebeurt bij voorkeur voor 21:00 uur. Voor het inchecken kunt u zich melden bij de voordeur van de Grytmanshoeve. 

Uitchecken
Uitchecken kan tussen 8:00 tot 11:00 uur op de dag van vertrek. In overleg kan afgeweken worden van deze tijden.

Sleutelbeheer
Bij aankomst ontvangt u van de gastheer één sleutel bestemd voor uw verblijf. U dient zelf zorg te dragen voor het afsluiten van de deuren van uw verblijf en voor het uitdoen van de verlichting. Bij het uitchecken graag de sleutel weer inleveren bij de gastheer.

Verlies sleutel
Bij verlies van een sleutel brengen wij u € 50,00 in rekening.

Ontbijt
Wij bieden de mogelijkheid aan voor een dagelijks vers ontbijt. Het ontbijt wordt geserveerd aan de eettafel of buiten. Bij aankomst kunt u uw wensen hiervoor aangeven en eventuele dieetwensen. Het ontbijt wordt iedere morgen van 7:30 tot 10:00 uur geserveerd. De kosten bedragen €12,50,- p.p.p.d.

Bedlinnen en handdoeken
Bij een verblijf van langere duur worden de handdoeken na 3 nachten en bedlinnen na 6 nachten verschoond. Indien u dit vaker wenst, berekenen wij €5,- per set. Wij doen dit altijd in overleg met de gasten.

Waarborgen hygiëne
Het is niet toegestaan om de bedden in de kamers zonder lakens en slopen te beslapen.

In het geval dat tijdens de overnachting niet verwijderbare vlekken in het matras, dekbed, sprei en sierkussens of handdoeken ontstaan, moeten wij de hierdoor ontstane reinigingskosten en/of kosten ter vervanging van de materialen bij de gast in rekening brengen.

Prijzen
De prijzen zijn inclusief gas, water, elektra, bed, bad en linnen. In de wintermaanden vragen wij een energietoeslag per nacht. Het gebruik van koffie, thee en WiFi is gratis, net als het parkeren op het erf van de Grytmanshoeve.

In het onverhoopte geval dat de servicediensten zoals Wifi niet of niet naar behoren functioneren tijdens het verblijf bij de Grytmanshoeve geeft dit de klant geen recht tot restitutie van het geheel of een deel van de verschuldigde kamerprijs.

Parkeren
Uw auto kunt u parkeren op de daarvoor aangewezen plekken op het erf. Indien de parkeerplaats vol is zal de gastheer u een andere plek op het erf aanwijzen om te parkeren. Parkeren is uitsluitend toegestaan voor de duur van het verblijf. Parkeren op het erf van de Grytmanshoeve is op eigen risico. De Grytmanshoeve is niet aansprakelijk voor diefstal en/of enige vorm van schade.

Geluid
De Grytmanshoeve vraagt haar gasten om rekening te houden met onze buren en omwonenden. Geluidsoverlast, het draaien van harde muziek is buiten ten allen tijde niet toegestaan. Alle muziek – en elk ander geluid – op welke wijze voortgebracht binnen in de Grytmanshoeve moet op kamer sterkte zijn afgestemd, zodat er geen geluidsoverlast ontstaat voor omwonenden. Tussen 21:30 tot ’s morgens 07:30 uur vragen wij u stil/rustig te zijn. Wij verzoeken gasten vooral rekening te houden met geluidsoverlast op de parkeerplaats en in de tuin.

Afval
Vuilnis kunt u in de daarvoor bestemde afvalcontainers deponeren. Leeg glaswerk mag u laten staan, deze zal de gastheer in verband met afvalscheiding voor u opruimen.

Huisdieren
Het meenemen van uw hond is toegestaan bij een boeking van het vakantiehuis. Hiervoor wordt €15,- in rekening gebracht per boeking/per hond. Uw hond is welkom mits deze sociaal en aangelijnd is. Dit in verband met de veiligheid en onze eigen dieren. De privétuin van het vakantiehuis is omheind en daar kan de hond los. Wij hebben een grondpin met lange lijn beschikbaar. Per boeking zijn maximaal 2 honden toegestaan. Honden mogen niet plaatsnemen op de bedden, stoelen, banken en andere meubels. Ook niet met een dekentje erop. Eventuele schades die door de hond worden veroorzaakt worden in rekening gebracht bij de eigenaar/gast. Het is niet toegestaan de hond zijn behoeftes te laten doen in de tuin. Uitlaten is ruim voldoende mogelijk in de omgeving. De hond mag maximaal 5 uur alleen gelaten worden. Wanneer een hond na herhaalde verzoeken nog steeds overlast veroorzaakt zoals blaffen of ongewenst gedrag, behouden wij het recht het verblijf te beëindigen. Hiervoor ontvangt u geen restitutie van de resterende dagen. Helaas kunnen wij niet alle honden (rassen) welkom heten, echter zijn hulphonden (geleidehonden, PTSS-honden) altijd welkom. 

Roken
Bij de Grytmanshoeve is roken in de verblijven en de algemene ruimtes verboden. U kunt roken in de tuin, mits de veiligheid niet in gevaar komt. Roken in de deuropening is niet toegestaan.  Bent u klaar met roken? Gooi de sigaret dan uitgedrukt in de daarvoor bestemde bak.

Alcohol en (soft) drugs
Alcoholmisbruik is verboden, dus geniet, maar drink met mate. Het is bij de Grytmanshoeve ten strengste verboden om drugs te bezitten, te gebruiken en/of te verhandelen. Politie wordt altijd ingeschakeld.

Internet
U heeft toegang tot het Wifi gastennetwerk. De gebruiker zal zich onthouden van het bezoeken van internetwebsites die een onrechtmatig karakter hebben of die niet stroken met de reputatie als aanbieder van de accommodatie. Bij constatering van het vermoeden van hinder van derden en/of (overig) internetmisbruik door de gebruiker hebben wij het recht zonder nadere aankondiging de toegang tot internet al dan niet geheel te blokkeren.

Schade
De Grytmanshoeve is op geen enkele manier aansprakelijk voor enige vorm van schade, verlies of diefstal die u heeft of ondervindt tijdens uw verblijf.

Mocht er tijdens uw verblijf schade worden veroorzaakt aan de accommodatie of de inrichting ervan, dient u de gastheer of -vrouw hiervan op de hoogte te stellen.