Ga op ontdekking in Noardeast-Fryslan

Wil je uitwaaien aan zee, kleine dorpjes ontdekken, wadlopen of mountainbiken? Het kan allemaal

Omgeving

De omgeving van Nijewier biedt een ruime keus aan bezienswaardigheden. Zoals de historische stad Dokkum, Natuurgebied Lauwersmeer en de Waddeneilanden. U kunt hier wandelen, fietsen of met de auto eropuit.

Wij staan voor u klaar om u advies of tips te geven en een reservering of boeking te doen.

De Friese Elfsteden

De laatste Elfstedentocht op schaatsen is al lang geleden. Maar u kunt alle steden ook zelf bezoeken. Gaat u de route lopen of fietsen? Of legt u de Elfstedentocht met de auto of boot af? Dan krijgt u een indruk van de enorme tocht die schaatsers hebben getrotseerd. Het is zeker de moeite waard deze steden te bezoeken. Lees meer

Activiteiten en bezienswaardigheden

Onze kamers

Fietsen

Door het uitgebreide fietsnetwerk dat zich door heel Friesland uitstrekt, kunt u prachtige fietstochten maken. Nijewier is onderdeel van het fietsroutenetwerk waardoor u direct kunt beginnen.

Wandelen

Vanuit Nijewier kunt u starten met 1 van de wandelroutes. Of vertrekken naar een startpunt. Op enkele minuten rijden, kunt u:

  • wandelen langs de Waddenzee
  • wandelen in het Lauwerspark
  • een stadswandeling maken door Dokkum
  • lopen langs weilanden en kleine, typisch Friese dorpjes
  • gaan wadlopen
Grytmanshoeve - omgeving wandelen

Moddergat, It Fiskerhuske

Oude tijden herleven in visserijmuseum 't Fiskershuske in Moddergat. Bezoek dit bijzondere openluchtmuseum dat de herinneringen aan de verdwenen kustvisserij en visserscultuur levend houdt. Lees meer

Vanaf €70,- per nacht (4)

Vogelspotten

Friesland is een paradijs voor de vogel- en natuurliefhebbers. De vele natuurgebieden en de zeekust zijn een ideale plek voor de verschillende vogels. Regelmatig hebben we diverse soorten uilen en roofvogels op bezoek in onze tuin.

Dokkum

Vanaf Nijewier bent u in slechts 5 minuten in Dokkum. Voorheen was dit een havenstad, maar inmiddels bekend als Dokkum Bonifatiusstad. Een prachtige vestingstad met grachten, trapgevels en kleine straatjes. U kunt in Dokkum een gezellig terras pakken, een dagje winkelen of een museum bezoeken.

342060546_3522281108044324_1294142809308509292_n

Aqua Zoo

Een leuk dierenpark voor jong en oud. Bezoek de ijsberen, pelikanen, tapir of ga op zeehondensafari. Het park is goed te bereiken. Kaarten kunt u vooraf bestellen. Lees meer

Grytmanshoeve - omgeving de wadden

De wadden

Als u de eilanden wilt bezoeken, kunt u kiezen tussen Ameland of Schiermonnikoog. U kunt een dagje fietsen of wandelen, uitwaaien op het strand of het Natuurpark bezoeken. Beide veerboten zijn op korte afstand van Nijewier.

Natuurgebied Lauwersmeer

In 1969 ontstond het Lauwersmeer. Doordat er dijken werden gebouwd, kwam een groot deel van het meer droog te staan. Inmiddels is het de grootste toeristische trekpleister van Noord-Nederland. U kunt er fietsen, zwemmen, varen, wandelen, vissen maar ook vogels spotten of fotograferen. Er leven veel vogelsoorten en grote grazers. U kunt er bijzondere bloemen en planten zien zoals orchideeën.

Vanaf €70,- per nacht (3)

Geniet tussen de weidevogels en Wadden. Dat is ons mooie Friesland. We hopen u binnenkort welkom te mogen heten op de Grytmanshoeve.