De Grytmanshoeve

Wij hopen u binnenkort welkom te mogen heten in Friesland

De Grytmanshoeve, een langekoesterde droom

Wij, Robbert en Sabina, wonen samen met onze teckels Chica & Gijs, kippen en kater Pim in de Grytmanshoeve.

Al in 2006, tijdens onze 2e date, ontdekten wij dat we dezelfde droom hadden: een eigen plekje waar we gasten mogen ontvangen. Jaren gingen voorbij en steeds vaker kwam het ter sprake. Totdat we in 2019 de knoop doorhakten. Gaan we naar het buitenland of blijven we in Nederland? Wat willen we precies en hoe ziet het eruit? Na veel beraad, wilde we in Nederland blijven en vielen als een blok voor Friesland. Daar vonden wij in 2020 een mooie boerderij in Nijewier, een klein dorpje boven Dokkum. Na maanden van verbouwen en klussen is daar de Grytmanshoeve.

Robbert heeft jarenlang gewerkt in de horeca en eten is zijn passie. Met de groente die wij zelf verbouwen en het fruit dat in de tuin groeit, maakt hij de lekkerste ontbijtjes klaar. Sabina is, naast haar fulltime baan, vooral achter de schermen actief. De teckels Chica en Gijs nemen het onderhoud van de tuin voor hun rekening, zoals het graven van kuilen en het vangen van mollen. De kippen leggen de lekkerste eitjes en kater Pim doet op zijn oude dag, niets liever dan slapen in de zon.

Historie Grytmanshoeve

De boerderij waarin wij de Grytmanshoeve zijn begonnen, dateert uit 1848. Vele jaren hebben koeien in de stallen en op het land gestaan. Hier kwam in 1979 een einde aan maar de boerderij bleef bewoond. Door de ligging van de boerderij is deze bekend in de omgeving. Nijewier maakt deel uit van veel fiets- en wandelroutes en is daardoor een ideale plek voor een vakantie.

Ontwerp zonder titel (22)

Geniet tussen de weidevogels en Wadden. Dat is ons mooie Friesland. We hopen u binnenkort welkom te mogen heten op de Grytmanshoeve.